Magyar English
2014. 12. 19.
Főoldal
   
 
header.jpg
    Szakmai önéletrajz

 

     Dr. Finszter Géza

    
     Telefon: 356-7566/136
     E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

  

Finszter Géza az OKRI főmunkatársa (2010-ig a Büntetőjog-tudományi Osztály vezetője,) az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docense. Jogi diplomáját 1968-ban, az állam és jogtudomány kandidátusa tudományos fokozatát 1984-ben szerezte meg, az MTA nagydoktori címét pedig 2007-ben.
1968 és 1997 között a Belügyminisztériumban töltött be különböző beosztásokat, volt a BM Vizsgálati Osztály alosztályvezetője, a Belügyi Szemle c. elméleti szakfolyóirat főszerkesztője, illetve a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet igazgatója.

A rendészeti jog, a kriminológia és a büntető tudományok más tárgyköreiben száznál több publikációja jelent meg. Monográfiáját a Rendészet elmélete címmel a KJK-KERSZÖV Könyvkiadó 2003-ban adta ki.KUTATÁSI TERÜLETEK

 »   rendőrség 
 »    kriminálpolitika 
 »    büntetőeljárás 
 »    kriminalisztika 


A főbb kutatási eredmények megtekintése
 SZAKMAI PUBLIKÁCIÓK
»

   ELISMERÉSEK

 
A Magyar Köztársaság elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából dr. Finszter Géza az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője, tudományos  főmunkatársnak

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt

kitüntetést adományozott. 

 

 
 
  OKRI programok 2014
 
november 26.
Régi és újabb vitakérdések a negyedik büntetőkódex kapcsán
III. Az egyén elleni bűncselekmények fontosabb kérdései


Részvétel kizárólag Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , illetve regisztráció alapján!

tervezett programok
korábbi előadások


 

 
valami id vege -->