Nyomtatás

 

 

Az Országos Kriminológiai Intézet Könyvtára

 

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy
a Könyvtár átmenetileg nem fogad látogatót.

 

konyvtar

Kapcsolatfelvétel:

Jónás Irén
könyvtárvezető

Telefon: +36-1-356-7566/109 m.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 1122 Budapest, Maros utca 6/a.
Postacím: 1525 Budapest, Pf. 41

Nyitvatartás:
H–CS: 8:00-15:30
P:        8:00-13:00

 

 A könyvtár látogatása Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. alapján történik.


A könyvtár állománya a HunTéka könyvtári rendszeren keresztül közvetlenül kereshető.

Belépés a könyvtári keresőrendszerbe

 A könyvtár gyűjtőköre és szolgáltatásai


Az Országos Kriminológiai Intézet Könyvtára nem nyilvános szakkönyvtár, célunk elsősorban az intézeti kutatók, ügyészségi dolgozók kiszolgálása, de előzetes bejelentkezés alapján ajtónk nyitva áll minden, a kriminológia iránt érdeklődő szakember számára, utóbbiak a dokumentumokat csak helyben használhatják (a dokumentumok zárt üvegszekrényben találhatók, csak könyvtáros segítségével hozzáférhetők).

A könyvek beszerzése teljes mértékben az intézetben folyó kutatásokhoz, a kutatói igényekhez igazodik. Könyvtárunk gyűjtőköre az alábbi témakörökben határozható meg:
erőszakos bűnözés; gyermekek és fiatalok a kriminalitásban; társadalomvédelem és bűnözéskontroll – reakciók bűnelkövetésre; globalizált bűnelkövetés, kockázatok – prevenció; gazdasági és vagyon elleni bűnözés; államszerkezet, közhatalom – regionális kérdések.

Az intézet kis méretéből adódóan 17 kurrens folyóiratra fizetünk elő, ezek egy része angol illetve német nyelvű szaklap:
The British Journal of Criminology, European Journal of Criminology, Kriminalistik, Kriminologisches Journal, Monatsschrift für Kriminologie und Strafrechtsreform, European Journal of Mental Health.Könyvújdonságainkról az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

♦  Könyvajánló
OKRI kötetek