kt foto 3.1  

Dr. Kovács Tamás

(1940–2020)

 

Szomorú szívvel tudatjuk kollégáinkkal és mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy DR. KOVÁCS TAMÁS, az OKRI volt szakmai főtanácsadója, nyugalmazott legfőbb ügyész 2020. április 26-án, életének 80. évében elhunyt, elment közülünk…

   Elment az OKRI-ból is, amelyet az itt töltött 6 év alatt oly nagyon megszeretett, és mi is tisztelettel és szeretettel láthattuk minden munkanapon.

   Hivatásszeretettel, bölcsességgel, gondossággal és egyben gondoskodással is állt a mindennapok feladataihoz, az OKRI további fejlődését, erősödését, az ügyészek munkájának segítését szolgáló törekvésekhez. A szakmai élet erősítésében, a jó közösségi élet fenntartásában tevékeny részt vállalt. Naprakész kitűnő tájékozottságával, jó megfigyelőképességével segítséget nyújtott a munkatársak egyéni gondjainak kellő empatikus kezeléséhez, megoldásához, az emberség és a segíteni akarás jellemezte. Kitartó lelkesedéssel és lendülettel dolgozott, amíg ezt egészsége lehetővé tette számára.

   Folyamatosan végzett kutatómunkát is, amelynek eredményeképpen több tanulmányt is írt. A katonai kriminológia területéről ez idáig feldolgozatlan és általa összegyűjtött anyagokat elemezte és értékelte.

   A katonai büntetőjog, a katonai ügyészi munka kiváló művelője, tisztelt szaktekintélye volt a világon.

   Több hazai és nemzetközi magas kitüntetésben és elismerésben részesült, amit közel 60 éves munkássága során érdemelt ki.


   Dr. Kovács Tamást az ügyészi szervezet saját halottjának tekinti, amihez az OKRI is csatlakozik. Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében.

 

az OKRI valamennyi munkatársa nevében

Dr. Vókó György
igazgató

---------

Életrajz

Bibliográfia

 

 

 

 
OKRI programok 2024

_____________

 
május 29.

Szakmai fórum


A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés

Előadó: Solt Ágnes


Regisztráció
(2024. május 22-ig)


A rendezvény nem sajtónyilvános!

___

  

Tervezett programok
♦ Korábbi programok

  • *2024. május 16. csütörtök, 08:34:15.